Eestlane Džomolungmal: «Nüüd jääb vaid puhata ja ilma oodata»

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Kõikjal levivast koroonaviirusest hoolimata jätkab Krisli Melesk suure eesmärgi, Džomolungma tipu poole pürgimist.
Kõikjal levivast koroonaviirusest hoolimata jätkab Krisli Melesk suure eesmärgi, Džomolungma tipu poole pürgimist. Foto: Terray Sylvester

Üks kahest praegu Nepalis viibivast Eesti mägironijast, Krisli Melesk jätkab maailma kõrgeimal mäel Džomolungmal aklimatiseerumist ja valmistub tippu tõusuks.

Nii tema kui ka teise ekspeditsiooni koosseisu kuuluv Katrin Merisalu võib asjaolude sobival kokkulangemisel osutuda Eesti esimeseks õrnemast soost tipuvallutajaks.

Läinud nädalal sooritas Melesk koos oma grupiga retke kolmandasse mäelaagrisse, kuhu tõusti esmakordselt. «Oli jube palav päev ja proovisime oma tipu suleülikondasid,» rääkis ta ja lisas, et spetsiaalses riietuses allatulek osutus palavuse tõttu üsna katsumusrohkeks. «Poolenisti tuleb see seljast maha koorida, kui allapoole hakkad jõudma.»

Vaatamata sellele, et koroonaviirusega nakatunute arv Nepalis püsib suur ning Covid hõrendab kümnete kaupa samuti Džomolungmal viibivate ekspeditsioonide ridasid, kantakse hoolt selle eest, et liigseid kontakte vältida, tervist säästa ning käesolevaks nädalaks kavandatud tiputõusud teoks teha. «Nüüd jääb vaid puhata ja ilma oodata,» tähendas Krisli Melesk.

Tema ekspeditsiooni juht Garret Madison raporteeris grupiga baaslaagrisse naastes, et esimesed ronijad, kelleks on teistele marsruuti ette valmistavad köiepanijatest šerpad, on sellel aastal maailma kõrgeimas tipus tänaseks juba ära käinud. «See on suurepärane uudis ja ilmgi paistab hea,» ütles Madison.

Vaata juuresolevast videost, milline nägi välja Madison Mountaineeringu ekspeditsiooni baaslaager 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles