Tihane okupeeris väligrilli (2)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Munadega tihasepesa perekond Paadi väligrillis. 
Munadega tihasepesa perekond Paadi väligrillis. Foto: Rita Paat

Šašlõkihooaja avamiseks valmistunud Jõgevamaa pere peab küpsetamismõtted mõneks ajaks maha matma – tihane tegi välja toodud grilli silmapilkselt pesa ja munes munadki sisse.

«Šašlõkitegu tuleb edasi lükata, aga pole hullu – liha ei peagi nii palju sööma!» muheles Jõgevamaal Odivere külas asuva Vana-Kase talu perenaine Rita Paat.

Ta rääkis, et abikaasa tõi väligrilli õuele mõne päeva eest, sest ilmateade lubas grilliilma tulekut. Pühapäeval grillikaant avades tabas abikaasat aga üllatus – grill oli ümber ehitatud võimsaks pesaks.

«Kõvasti oli vaeva nähtud,» kirjeldas Rita Paat. «Lisaks samblale oli pesa vooderdatud meie koera karvadega. Kammisin koera – Barry on meil kaukaaslase ja hundikoera kutsikas – ja jätsin karvad nimelt õue, et linnud saaksid pesamaterjali.»

Alguses ta ei teadnud, kes täpselt grilli hiidpesaks kujundas. Pesa oli veel tühi. «Hakkasin rajakaamerat otsima, et see grilli juurde üles sättida,» seletas Rita Paat. «Kui vaevalt tunni aja pärast koos kaameraga kohale jõudsin, oli tihane jõudnud üheksa muna muneda ja istus nende peal!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles