Väeosaülema vastuoluline korraldus pälvib hukkamõistu (60)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
9. mail 2021 soovitati ajateenijatel hoiduda Tallinnas Filtri linnaku ümbruses vormis ringiliikumisest või tulla väeossa järgmisel päeval. Pildil küberväejuhatuse staabi- ja sidepataljoni taasloomise aastapäeva pidulik jalutuskäik 21. kooli juurde.
9. mail 2021 soovitati ajateenijatel hoiduda Tallinnas Filtri linnaku ümbruses vormis ringiliikumisest või tulla väeossa järgmisel päeval. Pildil küberväejuhatuse staabi- ja sidepataljoni taasloomise aastapäeva pidulik jalutuskäik 21. kooli juurde. Foto: Tairo Lutter

Eelmisel reedel andis staabi- ja sidepataljoni ülem kolonelleitnant Priit Averkin oma teenistujatele korralduse võimalusel hoiduda pühapäeval, 9. mail Tallinnas Filtri linnaku ümbruses vormis ringiliikumisest.

«Otsuse tagamaa oli soov võtta propagandakanalitelt ära võimalus rebida kaitseväelaste liikumine antud piirkonnas kontekstist välja ja asetada neile sobivasse, meid kahjustavasse konteksti või kujutada seda pahatahtlikult mõnel muul viisil,» ütles kolonelleitnant Averkin pressiteate teel.

«Eesti-vastases infotegevuses kasutatakse ära iga võimalust meie näitamiseks negatiivses valguses ja tegu oli teadliku otsusega, et mitte selleks võimalust anda. Samuti ütlesin, et kui ajateenijad peaksid saabuma väljaloalt varem, 9. mail, siis tehku seda samuti tsiviilriietes. Enamik ajateenijaid tuli väeossa tagasi esmaspäeval, 10. mail.»

Kommentaarid (60)
Copy
Tagasi üles