Ministeerium: õpetajate palk sõltub olulisel määral omavalitsustest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm (paremal) täna riikliku lepitaja Henn Pärna juures peetud läbirääkimistel.
Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm (paremal) täna riikliku lepitaja Henn Pärna juures peetud läbirääkimistel. Foto: Peeter Langovits

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm ütles, et õpetajate palga alammäärade tõstmisel peaksid kohalikud omavalitsused rohkem kaasa rääkima, sest just nemad on õpetajate tegelikud tööandajad.

«Ministeerium mõistab õpetajate kohest palgatõusu soovi ning sellest tulenevat vajadust streikida, kuid selle saavutamine ei käi üleöö,» rääkis ministeeriumi kantsler Janar Holm.

«Tähtsaim saavutamist vajav kokkulepe on kohalike omavalitsuste kui koolipidajatega, et nad seaksid hariduse rahastamisel prioriteediks just õpetajate palgatõusu. Haridus- ja Teadusministeerium esindab tööandjana 30 riigikooli, kohalikud omavalitsused aga on palgamaksjad ligi 500 üldhariduskoolile, mis eeldab ka nendepoolset initsiatiivi õpetajate palgapoliitika määramisel,» leidis Holm.

Õpetajate, ministeeriumi ja kohalike omavalitsuste esindajate kohtumisel jäid osapooled eriarvamusele, kuna kohalikud omavalitsused peamiste tööandjatena ei pidanud võimalikuks palkade tõstmist 2012. aastal.

Küll aga lepiti kokku, et jätkatakse laiapõhjalisi läbirääkimisi 2013. aasta palkade teemal. Haridus- ja teadusministeerium kavatseb endale alluva 30 riigikooli osas otsida võimalusi palgatõusuks juba 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles