Õpilasesinduste liit kutsub riigikogu üles muutma kooliseadust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaupo Kott

Eesti Õpilasesinduste Liidu (EÕEL) hinnangul tuleb seadusandjal viia põhikooli- ja gümnaasiumi seadusesse kiiremas korras muudatused, et anda koolidele tagasi võimalus sisseastumiskatsete ja vestluste tulemuste arvestamiseks õpilaste gümnaasiumisse vastuvõtmisel ka tuleval kevadel.

Esmaspäeval tunnistas riigikohus kehtetuks haridusministri määruse osa, millega anti kooli direktorile õigus kehtestada keskkooli vastuvõtu kord.

«Riigikohus andis seaduse tekstile uue tõlgenduse, millega seoses koolid kaotasid õiguse kasutada sisseastumisel katseid ja vestlusi. Sellega tekkinud probleem vajab kiiret lahendust,» ütles Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Deivi Sarapson.

Sarapson märkis, et praegu kehtiv põhikooli- ja gümnaasiumiseadus pärineb aastast 1993.

«See juhtum tõestas selgelt, et praegune seadus on aegunud ja vaja on uut põhikooli- ja gümnaasiumiseadust. Riigikogu ja ühiskondlikud partnerid hakkavad valitsuse poolt pakutud uut eelnõud arutama hiljemalt kevadel ja juba selle aasta 1. septembriks on oodata uut põhikooli- ja gümnaasiumiseadust,» ütles Sarapson.

«Uue seadusega koos kehtestatakse ka uued nõuded gümnaasiumisse sisseastumiseks.»

Sisseastumiskatsete ja vestluste tulemustega arvestamine on vajalik süvaõppe ning sarnaste õpivõimekuse ja huvidega klassikomplektide moodustamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles