Jüri Luik lahkub riigikogust ja poliitikast (17)

Copy
Eesti suursaadik NATOs Jüri Luik.
Eesti suursaadik NATOs Jüri Luik. Foto: Madis Veltman

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees, endine välis- ja kaitseminister Jüri Luik (Isamaa) lahkub parlamendist ja naaseb juuni alguses välisteenistusse, rahvusringhäälingu andmetel saab temast peagi Eesti suursaadik NATO juures Brüsselis.

Välisministeeriumi pressiesindaja andmetel asub Luik esialgu tööle välisministeeriumi juhtkonna nõunikuna, kelle teemavaldkond on NATO strateegilise kontseptsiooni väljatöötamisega seonduv.

ERRile teadaolevalt näeb välisministeeriumi juhtkond Jüri Luike järgmise suursaadikuna NATO juures, kui sel suvel lõpeb seal praeguse suursaadiku Kyllike Sillaste-Ellingu lähetus.

Luige sõnul jääb ta pärast poliitikast lahkumist Isamaa erakonna liikmeks edasi. Enda asumist Eesti suursaadikuks NATO juures Luik ei kommenteerinud, märkides, et vastavalt diplomaatilisele tavale antakse suursaadiku ametisse nimetamisest avalikkusele teada siis, kui on õige aeg.

Riigikogust lahkumise järel peaks Luige asendusliikmena parlamenti naasma Heiki Hepner, kes oli tema asendusliige ka eelmises valitsuses kaitseministriks oleku ajal.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles