Kahe tooli seaduse laiendus toob eurosaadikud volikogudesse (7)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Eesti eurosaadikute seas kohtab volikogudesse kandideerimise võimaluse suhtes vastakaid seisukohti. Yana Toom ja Urmas Paet on arvamusel, et kahe esinduskogu tööd saab ühitada. Allar Jõks leiab, et MEPide dessant volikogudesse annab tunnistust erakondade lühikesest pingist.
Eesti eurosaadikute seas kohtab volikogudesse kandideerimise võimaluse suhtes vastakaid seisukohti. Yana Toom ja Urmas Paet on arvamusel, et kahe esinduskogu tööd saab ühitada. Allar Jõks leiab, et MEPide dessant volikogudesse annab tunnistust erakondade lühikesest pingist. Foto: Pm Arhiiv/Kollaaž

Valitsusliit algatas seadusemuudatuse, mis lubab kohalike omavalitsuste volikogudesse kuuluda ka Euroopa Parlamendi liikmeil (MEP), praegu võivad nad peibutuspartidena vaid hääli koguda.

Regionaalhalduse minister Jaak Aab (Keskerakond) ütles, et seadusemuudatus sündis Keskerakonna eestvõttel ja selle algataja oli Euroopa Parlamendi liige Yana Toom (Keskerakond). «Reformierakond nõustus sellega,» märkis Aab.

«Demokraatia võidab sellest muudatusest, sest praegu saab Euroopa Parlamendi liige kandideerida kohaliku omavalitsuse volikokku, aga töös osaleda ei saa. See ka ei ole õige,» ütles Aab.

«Koalitsiooninõukogus andsime rohelise tule otsida sellele ettepanekule toetust,» kinnitas riigikogu liige Mailis Reps (Keskerakond).

Eile arutas eelnõu riigikogu põhiseaduskomisjon. Selle esimees Andrei Korobeinik (Keskerakond) ütles, et komisjoni liikmed olid üksmeelselt eelnõu algatamise poolt.

Stagnatsioon volikogudes

«See ei ole kasulik Eestile, kui riigikogu liikmed on ka kohaliku omavalitsuse liikmed,» ütles Korobeinik. «Kui nad aga on, siis on mõttetu jätta seitse inimest sellest mängust välja.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles