INTERVJUU villemdrillem: magamistoahiti unistus ei ole veel surnud

Margus Haav
, reporter
Copy
«Kui kõik hakkaksid hullult tõsiselt tegema, jälgima statistikat ja arve, Kantar Emorist võtma seda, kes su muusikat kuulavad, kui vanad nad on ning millised on nende lemmiksõnad… See läheks käest ära!» räägib villemdrillem.  FOTOd: Marleen Muhuste
«Kui kõik hakkaksid hullult tõsiselt tegema, jälgima statistikat ja arve, Kantar Emorist võtma seda, kes su muusikat kuulavad, kui vanad nad on ning millised on nende lemmiksõnad… See läheks käest ära!» räägib villemdrillem. FOTOd: Marleen Muhuste Foto: Marleen Muhuste

Eesti uue räpiskeene üks tähelepanuväärsemaid esindajaid villemdrillem (20) alustas karjääri oma põlvkonna staaridele tüüpiliselt. Esimesed palad laadis 2018. aastal üles SoundCloudi, kus kogus üle miljoni kuulamise.

Aastapäevad tagasi sõlmis ta lepingu plaadifirmaga Universal Music Baltics ja debüütalbum «vd» ongi tänaseks valmis ning ilmub ka vinüüli pressituna ja helendava plaadiümbrisega. Sellega on ühtlasi taas ümber lükatud stereotüüp, et uus põlvkond ei pea albumitest kui sellistest midagi.

Mingi hetk oli nii, et just noorema generatsiooni artistide jaoks ei olnud albumi välja andmisel üldiselt mõtet, pigem keskenduti üksikutele paladele, sest kes seda albumit ikka kuulata viitsib. Viimasel ajal on aga albumeid tulnud ridamisi: näiteks nublu, Pitsa, Väike PD ja nüüd sina. Nii et see formaat ei ole ikka päris surnud?

Muidugi ei ole. Eks ma olen ise ka alati teada-tuntud singlivend olnud. Samas oli peas kaua kedranud mõte, et peaks tegema mingi kogumiku. Muidu lähed ainult laulust laulu ja elad õhtust õhtusse. Mul oli vaba aasta ja sain esimest korda muusikasse süveneda. Enne seda läksin stuudiosse ainult pärast kooli või nädalavahetusel, sada muud asja ka veel niikuinii. Natuke peab tänama ka meie hetkeseisu maailmas. Ilmselt poleks ma leidnud aega, kui asjad mujal seisnud oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles