Galerii ⟩ SAPTK korraldas piketi vihakõnes süüdistatava Soome poliitiku toetuseks

BNS
Copy

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) korraldas neljapäeval piketi Soome poliitiku Päivi Räsäneni toetuseks.

Pikett algas keskpäeval Tallinnas Soome suursaatkonna juures.

Räsänen on Soome endine siseminister ja praegune parlamendi liige, kellele Soome prokuratuur esitas süüdistuse vihakõnes. Need on seotud Räsäneni kirjutistega ning avaldustega sotsiaalmeedias ja YLEs. Räsäneni juhtum on Soomes kaasa toonud tõsise diskussiooni sõnavabadusest.

SAPTKi hinnangul on Räsanen «kristlasena väljendanud piibli õpetusel rajanevat kristlikku arusaamist abielueetikast, mille kohaselt kuuluvad seksuaalsuhted mehe ja naise vahelisse liitu ehk abiellu ning mis käsitleb seega seksuaalsuhted samast soost isikute vahel ebamoraalsena».

«Päivi Räsäneni vastu algatatud protsessi laiem sõnum kogu ühiskonnale on selge: kui sa ei nõustu domineeriva ideoloogiaga, kuid ei taha riikliku repressiivaparaadi hammasrataste vahele sattuda, siis hoia oma suu kinni,» ütles SAPTKi juhataja Varro Vooglaid.

Tema sõnul lähtub pikett nii eesmärgist avaldada Räsänenile toetust kui ka eesmärgist teadvustada Eesti ühiskonnas väga tõsiseid ohte sõnavabadusele, mida Euroopa Liidu nõudmine nn viha- ehk vaenukõne kriminaliseerida endaga kaasa tooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles