Meestel tuleb enne suurt pidu veel aastake isekeskis tantsu vihtuda

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Fotomeenutus esimesest meeste tantsupeost Rakvere staadionil 2006. aastal.
Fotomeenutus esimesest meeste tantsupeost Rakvere staadionil 2006. aastal. Foto: Tairo Lutter

Selleks suveks kavandatud neljas meeste tantsupidu 4 Venda lükkub korraldus- ja lavastusmeeskonna otsusega aasta võrra edasi. Uue plaani kohaselt näeb rahvatantsijaid Rakvere staadioni murul tuleva aasta juuli alguses.

«Esialgu soovisime kangesti teha sellel aastal ja lükkasime peo juuni algusest augusti, aga ei ole võimalik. Tuleb välja, et ka selleks ajaks ei anta meile väga lootust,» tõdes meeste tantsupeo peaprodutsent Madis Orav, viidates riigis valitsevale heitlikule terviseolukorrale ning sellest tulenevalt korraldamise liigsele keerukusele. «Nii ta on, aga mis seal ikka – neid üritusi, mida sellel aastal ei toimu, on päris palju. Mingi erilise uudisega seetõttu tegemist ei ole.»

Meeste tantsupeole pani algselt kirja 305 rühma ehk ligikaudu 2500 poissi ja meest. Lisaks neile laste- ja noorterühmade saatjad, kõik kokku 2800 osalejat.

Sündmuse idee autor ja pealavastaja Maie Orav, kes tähistab selle kuu lõpus väärikat 80. juubelit, lausus, et ta on südamest tänulik igale poisile ja mehele, kes oli valmis juba sel aastal tantsima tulema. «Samas olen kindel, et tuleval aastal on mehed veelgi rohkem väge ja tahet täis,» ütles Maie Orav.

Meeste tantsupidu on Rakveres korraldatud varem kolm korda. 2006. aastal toimunud esimesest peost möödub tänavu 15 aastat.

Meeste tantsupidude ajalugu Rakveres

Esimene Eesti Meeste Tantsupidu - 2006. aastal.

Meeste Tantsupidu 2 Elementaalne - 2010. aastal.

Meeste Tantsupidu KOLM - 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles