Skandaalne eelarverida saabus ja kadus koos Ratasega (9)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Jüri Ratas ja Kaja Kallas
Jüri Ratas ja Kaja Kallas Foto: RAIGO PAJULA/AFP

Valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor Eero Raun kinnitas Postimehele, et just Jüri Ratase (KE) ajal riigikantselei eelarvesse tekkinud peaministri esinduskulude eelarverida on nüüd, Kaja Kallase (RE) ajal sealt sellisel kujul kadunud.

Raun tõdes eilses Eesti Ekspressi artiklis, et eelarverida tekkis sinna Ratase ning eelmise riigisekretäri Heiki Loodi kokkuleppel. Väidetavalt lisati see sinna tagantjärele, kuna Ratase kulud muutusid nii intensiivseks, et riigikantselei ametnikud kaotasid nende üle kontrolli. Nii tehti analüüs Ratase 2017. aasta kulude kohta, mis andsid edaspidiseks kulutamiseks piirid.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor Eero Raun
Valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor Eero Raun Foto: Eero Raun, erakogu

Kuigi mitmete riigikantselei poolt kinni makstud kulutuste otstarve oli otseselt või kaudselt seotud Keskerakonna hüvangutega (valijatega kohtumistele kringli toomine, Keskerakonna veteranpoliitikutele kingituste ostmine jms), siis Raun tõdes, et sellistel puhkudel ongi piir väga subjektiivne ning riigikantselei kätt ette panna ei saanud.

Raamatupidamise poolest püsis praegune riigikogu spiiker reeglitega kooskõlas, sest tema summad ei väljunud etteantud piiridest. Seda, kas mingeid summasid võiks tehniliselt ka tagasi nõuda, ei osanud Raun kinnitada.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles