Neli kooli sõlmisid koostöölepingu Tallinna tehnikaülikooliga

Lenel Karu
Copy
Pildil Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer kooli katusel.
Pildil Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer kooli katusel. Foto: Margus Ansu

Täna allkirjastavad Hugo Treffneri gümnaasium, Miina Härma gümnaasium, Nõo reaalgümnaasium ja Tartu Tamme gümnaasium Tallinna tehnikaülikooliga koostöö raamlepingu, milles on sõnastatud pikaajalised eesmärgid ülikooli ja gümnaasiumite vahel.

Tehnikaülikooli õppeprorektor Hendrik Voll ütles, et koostöö mõte on panustada koos gümnaasiumitega noorte õpetamisse ja arendamisse, et neil oleks oskus teha tulevikus teadlikke edasiõppimise ja karjäärivalikuid. «Tänu koolide ja ülikooli seatud koostööeesmärkidele ja pikaajalisele plaanile loome süsteemsuse, et õppetöö oleks sisukam, tulemuslikum ja toetaks õpilasi,» selgitas ta.

Koostöö hõlmab näiteks gümnaasiumiõpilastele külastuste ja õppepäevade korraldamist tehnikaülikoolis, aimeloengute, teemapäevade ning töötubade korraldamist või kaasamist tehnikaülikooli projektidesse, sealhulgas tudengiprojektidesse, ning õpilaste uurimis- ja praktiliste tööde juhendamist õppejõudude, teadurite ja doktorantide poolt.

«Koostööleping nelja Tartu ja Tartumaa gümnaasiumiga on üks esimestest sammudest TalTechi ja gümnaasiumite uuest koostöösuunast. Oleme defineerinud TalTechi jaoks 20 strateegiliselt olulist kooli ning oleme välja töötamas eesmärgistatud ja mõtestatud koostöömudelit,» sõnas Voll.

Treffneri gümnaasiumi direktori Ott Ojaveeri sõnul (pildil) on varasemate aastate jooksul märkimisväärne osa Treffneri lõpetanutest läinud edasi õppima tehnikaülikooli.

«Seega näen tihedamas koostöös TalTechiga paremaid võimalusi meie õpilastele enesetäiendamisel neile huvipakkuvates valdkondades ja ainekursustel ning tulemuslikumat ettevalmistust edasise haridustee kujundamisel,» ütles Ojaveer.

Lepingule kirjutavad täna Tartu raekojas alla Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer, Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg, Nõo reaalgümnaasiumi direktor Jaanus Järveoja, Tartu Tamme gümnaasiumi direktor Ain Tõnisson ja Tallinna tehnikaülikooli õppeprorektor Hendrik Voll. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles