Digiregistratuur: järjekorras olid nii vaktsiinihuvilised kui ka eriarstile ootajad

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Vaktsineerimise järjekord patsiendiportaali digiregistratuuris.
Vaktsineerimise järjekord patsiendiportaali digiregistratuuris. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeva öösel avati üle 40-aastastele võimalus digiregistratuuris vaktsineerimiseks aeg broneerida. Eile hommikuks olid huvilised digiregistratuuri umbe jooksutanud ning ummiku tõttu pidid järjekorras ootama ka kõik need inimesed, kes soovisid eriarstile aega broneerida, saada Covid-19 proovi vastust või näha oma vaktsineerimistõendit.

Eile hommikul kommenteeris tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK), et inimesed saavad sisse, aga on ootejärjekord. «Jah, oleme loonud patsiendiportaali digitaalse ootejärjekorra, et anda inimestele infot, mitmendad nad vaktsineerimise aja broneerimisel on ja kui kaua selleks aega kulub,» selgitas Postimehele TEHIKu kommunikatsioonijuht Karilin Engelbrecht. «See on dünaamiline lahendus ja järjekorra pikkus muutub vastavalt sellele, kuidas inimesed liituvad või järjekorrast lahkuvad,» kirjeldas Engelbrecht.

Eile oli kõige pikem järjekorras ootamise aeg olnud poolteist tundi, ent juba kella 15ks oli TEHIKu andmetel ooteaeg umbes pool tundi. «Seega selliste teenuste kasutamine nagu Covid-19 sertifikaadi genereerimine või eriarstile aja broneerimine on endiselt võimalik, kuid palume selleks varuda veidi enam aega,» põhjendas Engelbrecht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles