Neljapäeval registreeris end vaktsineerimisele 14 000 inimest

BNS
Copy
Vaktsineerimine  Sõle Spordihoones.
Vaktsineerimine Sõle Spordihoones. Foto: Sander Ilvest / Postimees

40-aastased ja vanemad eestimaalased said neljapäeval võimaluse end vaktsineerimisele kirja panna, ent digiregistratuuri kaudu registreerida soovinuid ootasid ees tuhandetest inimestest koosnevad järjekorrad, vahendas ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Neljapäeval registreeris ennast 14 000 inimest.

Digiregistratuuri haldava tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse direktor Katrin Reinhold ütles, et vaktsineerimisele hakati end veebis kirja panema kohe pärast keskööd, kui 40+ vanusegrupp avanes, kuid rohkem inimesi tuli aega panema varahommikul.

«Huvi on olnud väga suur ja sisuliselt kella seitsmest hommikul hakkas koormus tõusma, siis on siin ligikaudu 1000 broneeringut tunnis tehtud,» lausus ta.

Suur huvi tähendab inimestele ka ebamugavusi, sest digiloosse sisenemisel ootas ees tuhandetest inimestest koosnev järjekord. Reinholdi sõnul lastakse minutis teenust kasutama 50 uut inimest, et süsteem kinni ei jookseks.

«Meie enda kesksüsteem oli algselt häälestatud, et kuskil 5000 kasutajat korraga. Praegu on see kuskil 3000 kasutajat korraga, sest näha oli, et muidu nende päringud ei saanud enam vastuseid, mis läksid tervishoiuteenuse osutaja poole,» lausus Reinhold.

Vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer ütles, et pikad järjekorrad olid oodatud.

«Mul on selle üle, nii küüniliselt kui see ka ei kõla, omamoodi hea meel. See näitab, et meie soostumus vaktsiini saada on kõrge, mis tähendab, et augusti lõpuks 70-protsendine eesmärk on täidetav,» lausus Seer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles