KEVADEKUULUTAJA. Esimese värske spargli maitse on niivõrd mõnus, et seda ei maksa ülekokkamisega ära peita, ütleb restorani Kaks Kokka peakokk Aldur Soosalu.
Tellijale
Spargel ülekokkamist ei taha
Kuigi meie poe- ega turulettidel pole praegu nii suuri ja ammugi veel kohalikku päritolu sparglikuhjasid nagu mujal Kesk-Euroopas, liigub sparglit kevadisel kõrghooajal Eestiski rohkem ja rahakotisõbralikuma hinnaga.
«Mulle meeldib väga grillitud spargel tšillihelvestega,» märgib praegu veel koroonapausil restoranide Kaks Kokka peakokk ja Ö sous-chef ehk peakoka parem käsi Aldur Soosalu. See on üks neist lihtsatest ja kärmetest retseptidest, mida ta armastab sparglihooajal kõige rohkem nii kodus kui ka restoraniköögis teha.