Spargel ülekokkamist ei taha

Britt Rosen
Copy
Spargleid võib grillida, aga panna ka itaaliapärase saia focaccia sisse. FOTO: Mihkel Maripuu
Spargleid võib grillida, aga panna ka itaaliapärase saia focaccia sisse. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

KEVADEKUULUTAJA. Esimese värske spargli maitse on niivõrd mõnus, et seda ei maksa ülekokkamisega ära peita, ütleb restorani Kaks Kokka peakokk Aldur Soosalu.

Kuigi meie poe- ega turulettidel pole praegu nii suuri ja ammugi veel kohalikku päritolu sparglikuhjasid nagu mujal Kesk-Euroopas, liigub sparglit kevadisel kõrghooajal Eestiski rohkem ja rahakotisõbralikuma hinnaga.

«Mulle meeldib väga grillitud spargel tšillihelvestega,» märgib praegu veel koroonapausil restoranide Kaks Kokka peakokk ja Ö sous-chef ehk peakoka parem käsi Aldur Soosalu. See on üks neist lihtsatest ja kärmetest retseptidest, mida ta armastab sparglihooajal kõige rohkem nii kodus kui ka restoraniköögis teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles