FOTOD ⟩ Ühendkuningriigi suursaadikut tunnustati kaitseministeeriumi teeneteristiga

Copy

Pühapäeval Eestis ametiaja lõpetav Ühendkuningriigi suursaadik Theresa Bubbear sai täna minister Kalle Laanetilt kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi. Suursaadik Bubbeari autasustati märkimisväärse panuse eest Eesti ja Ühendkuningriigi vahelise kaitsekoostöö arendamisse.

«Theresa Bubbear on seisnud selle eest, et Eesti ja Ühendkuningriigi kahepoolne koostöö kaitsevaldkonnas oleks kõrgetasemeline ja efektiivne ning tema ametiajal on Eestisse saabunud NATO eelpaigutatud väed, mille juhtriigiks on justnimelt Ühendkuningriik,» ütles kaitseminister Laanet. Theresa Bubbeari ametiajal alustas tööd Ühendkuningriigi poolt juhitud NATO lahingugrupp Tapal.

Samuti on suursaadik Bubbeari ametiajal suurenenud Eesti ja Ühendkuningriigi koostöö ka teistes rahvusvahelistes julgeolekualastes formaatides nagu Põhjala Grupp ja Ühendekspeditsioonivägi, vahendati pressiteates. 

Kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi on varasemalt saanud mitmed liitlasriikide esindajad, kes on oma tegevusega panustanud Eesti julgeolekusse. II klassi teeneteristi sai ka oma ametiaega lõpetav NATO eelpaigutatud vägede ülem Eestis, kolonel Paul Clayton, keda premeeriti NATO heidutus- ja kaitsehoiaku ning Eesti ja Ühendkuningriigi kaitsekoostöö silmapaistev arendamise eest.

Käesoleval aastal tähistavad Eesti ja Suurbritannia diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva. Eesti ja Suurbritannia kaitsealane koostöö ulatub aga juba Vabadussõja aega.

Kaitseministeeriumi teeneteristi II klassiga autasustatakse pikaajalise tulemusrikka tegevuse eest Eesti riigikaitse hüvanguks. Teeneterist asutati Eesti 1998. aasta 24. veebruaril, Eesti Vabariigi 80. aastapäeval, annetamiseks neile, kellel on väärilisi teeneid Eesti riigi kaitsmisel, riigikaitse ülesehitamisel ja kindlustamisel. Teeneterist on kolmeklassiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles