Kalle Grünthal: mina Öise Vahtkonna aktivisti varasemast ei tea ega tunne (22)

Copy
Meeleavaldus "Vabaduse eest!" Tallinnas Vabaduse väljakul. Pildil riigikogu liige Kalle Grünthal ja Öisest Vahtkonnast tuntud aktivist Sergei Tõdõjakov.
Meeleavaldus "Vabaduse eest!" Tallinnas Vabaduse väljakul. Pildil riigikogu liige Kalle Grünthal ja Öisest Vahtkonnast tuntud aktivist Sergei Tõdõjakov. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eile Tallinnas toimunud koroonameetmetevastasel meeleavaldusel surusid kätt riigikogu EKRE fraktsiooni liige Kalle Grünthal ning kurikuulsas Kremli-meelses liikumises Öine Vahtkond tegutsenud Sergei Tõdõjakov, kes kutsus rahvuskonservatiive koostööle. Grünthali sõnul ei vasta see tõele. 

«Lihtsalt uskumatu, mida peavoolu meedia ajakirjanikud oma sulest suudavad välja imeda,» kirjutas Grünthal ühismeedias, pidades silmas Postimehe artiklit.

Tema sõnul vastab tõele, et ta laupäeval Tallinnas Vabaduse väljakul meeleavaldusel käis. «Nii enne kui ka pärast sõnavõttu, suhtlesin platsil kümnete inimestega, kellest praktiliselt kõik avaldasid toetust, kas siis mulle või meie erakonnale,» sõnas Grünthal, lisades, et puutus kokku väga paljude inimestega, kellest enamikku ta ei tundnud. «Praktiliselt kõik inimesed, kellega suhtlesin, alustasid vestlust kätlemisega.»

«Nüüdseks on selgunud tänu Postimehe artiklile, et üks nendest inimestest kellega tavapärase viisakuse vormis kätlesin ja kelle isiku Postimees on tuvastanud, osutus Öise Vahtkonna aktivistiks,» ütles EKRE rahvasaadik, kes kinnitas, et meest ta varem kohanud ei olnud. «Täiesti vale jutt on see, nagu oleks me rääkinud mingisugusest koostööst.»

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles