Omamoodi 1. septembril harjutatakse taas koolipingis istumist

Brita-Maria Alas
Copy
Tänasest pääsevad tagasi kooli paljud õpilased.
Tänasest pääsevad tagasi kooli paljud õpilased. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohvikuterrasside ja kaupluste avamisele järgnes piirangute leevendusena õpilaste koolipinki lubamine. Tänasest pääsevad paljud õpilased tagasi koolimajja – mis siis, et mitte kauaks. Isegi kui klassis vaikselt istumist tuleb taas harjutada, ootavad koolid lapsi avasüli.

«Alguses peab ju kõik jutud ära rääkima, naljad ära tegema, õpetajad proovile panema, rolli sisse elama. Julgen ennustada, et mõne klassiga peab ka meenutama, kuidas üldse klassis ja tunnis õppimine välja võiks näha,» rääkis Saaremaa ühisgümnaasiumi emakeeleõpetaja Reeli-Alli Kaesvelt. Inglise ja prantsuse keele õpetaja Marju Roberts usub, et motivatsioonilaengust saab rääkida vaid õpetajate puhul. «Mai teises pooles ei ole ma veel kunagi oma 23-aastase tööstaaži jooksul näinud, et õpilaste motivatsioon koolitöös järsult tõuseks. Veel vähem ilmselt nüüd, kui järsku kaheks viimaseks nädalaks pööratakse pea peale viimase kolme kuu jooksul lõpuks ometi käima saadud süsteem,» nentis ta.

Kohtla-Järve gümnaasiumi bioloogiaõpetaja Anna Mari Roost usub, et õpilased eraldi kohanemisaega ei vaja, küll aga tekib tavaõppe puhul suurim erinevus teadmiste kontrollis – õpikust enam vastuseid piiluda ei saa. «Mina näen nendes nädalates võimalust teha õpilastega ära neid asju, mida distantsilt ei saanud, ja olen püüdnud oma tegevusi planeerida nii, et jõuame rahulikult tehtu kokku ka võtta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles