Kapo «lemmikoperaatori» lai haare: püsikundedeks Tallinna linn ja Vene meedia (5)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Muuhulgas on operaator ja multitalent Oleg Bessedin dokumentaalfilmi vändanud Nõukogude Liidu kangelasest, Teise maailmasõja veteranist, taasiseseisvunud Eestis küüditamise süüdistusega kohtu alla antud Arnold Merist. Fotol on ta teel Arnold Meri hauale Tallinnas Liiva kalmistul.
Muuhulgas on operaator ja multitalent Oleg Bessedin dokumentaalfilmi vändanud Nõukogude Liidu kangelasest, Teise maailmasõja veteranist, taasiseseisvunud Eestis küüditamise süüdistusega kohtu alla antud Arnold Merist. Fotol on ta teel Arnold Meri hauale Tallinnas Liiva kalmistul. Foto: Sergei Trofimov/Den za Dnjom /Scanpix

Aastaid Eesti natsilembusest rääkinud filmimees Oleg Bessedin on korduvalt teinud propagandavideoid Venemaa telekanalitele, poolmuidu kaastööd Tallinna linnale ja reklaami Keskerakonnale. Nii on ta endale taganud kapo püsiva tähelepanu.

Esmapilgul näivad 2019. aasta aprillist pealinna tüürinud Mihhail Kõlvarti (KE) sammud linnameediat juhtides olevat olnud õilsad. Terve kümnendi jagu teisitimõtlejate ja linnavalitsejate areeniks olnud Tallinna TV lõpetas tegevuse juba mõni aeg tagasi, tänavu märtsis seati linnameediale reeglid valimiskampaania ajaks ja kaitsepolitsei hoiatuse peale on linn külmutanud lepingu Vene telekanali PBKga.

Kuid nagu mitme Keskerakonna puhastuskuuriga, ei tähenda ka seekord hiilgav pealispind tingimata kulda.

Üks lojaalsemaid abikäsi venekeelse elanikkonna mobiliseerimisel Keskerakonna selja taha on staažikas ja auhinnatud, kuid samas äärmiselt vastuolulise minevikuga filmimees Oleg Bessedin (46). Temaga kokku puutunute sõnul tavaline vene inimene, kellele on tähtsad 9. mai ja õigeusk ning kes ei mõista Eesti kodakondsus- ja hariduspoliitikat, kuid see ei muutvat teda kuidagi Eesti-vaenulikuks. Tema tegevus ja väljaütlemised annavad siiski aimu märgatavalt keerulisemast isiksusest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles