Taaraautomaadi annetussüsteem on aidanud teatrisse üle saja tuhande lapse

Alexandra Saarniit
Copy
Taara tagastamine. Foto on illustreeriv.
Taara tagastamine. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kümne aasta jooksul on inimesed teinud pandipakendeid tagastades annetusi enam kui 1,1 miljoni euro väärtuses, tänu millele on teatri, muusika, kirjanduse, spordi ja kunsti elamusi saanud nautida üle 170 000 lapse.

Üle Eesti on võimalik 370 taaraautomaadis panustada laste kultuurielamusse - ligi pooltele pakendiautomaatidele on paigaldatud täiendav nupp, millele vajutades saab iga inimene laste toetuseks pandipakendite tagatisraha annetada, teatati pressiteate vahendusel. 

Nupp annetamiseks.
Nupp annetamiseks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

«Tänaseks on Aitan Lapsi toel teatris käinud 110 643 last ja fond on panustanud 676 351 eurot. Ka teatrid on panustanud samas suurusjärgus summa, tehes piletitele allahindlust,» ütles EETEALi tegevjuht Juta Saarevet, kelle sõnul tugevneb tänu teatrisõpradele Eesti kultuuri vundament. Ka Aitan Lapsi juhatuse liige Eve Männik sõnas, et läbi teatrielamuste kujundatakse laste kultuuriarmastust ja keskkonnateadlikkust juba varases eas.

«Annetuste arv on aastatega märkimisväärselt kasvanud. Kui esimesel tegevusaastal kogusime annetustest ligi 40 000 eurot, siis eelmisel aastal juba rohkem kui 185 000 eurot. See on võimaldanud fondil lisaks panustada ka laste kunstitundidesse, lugemis- ja liikumisharjumuse kasvatamisse ning aidanud neil osa saada spordi ja filmielamustest ning muusikasündmustest,» lausus Männik, lisades, et annetajate ja taaraautomaatide kultuurinupu abil soovitakse jätkata laste kultuuri- ja keskkonnahariduse panustamisse ka järgmistel aastatel. 

Heategevusfondi Aitan Lapsi tegevus sai alguse 2011. aastal koostöös Tomra, Eesti Pandipakendi, Kuningliku Norra saatkonna ja teiste ettevõtetega lastele kultuurielamuste võimaldamiseks. Fond tähistab täna kümneaastaseks saamist. 

Õpetajad või sotsiaaltöötajad saavad laste teatrikülastuste toetamiseks minna Eesti Etendusasutuste Liidu kodulehele www.eeteal.ee, otsida menüüst «Aitan lapsi!», tutvuda taotlemise korraga ja täita tellimuslehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles