Koroonavaktsiini registratuuriga oleks pidanud tegelema aasta tagasi (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Järjekord patsiendiportaalis, kui koroonavaktsiin muutus kättesaadavaks alates 40-aastastele. 
Järjekord patsiendiportaalis, kui koroonavaktsiin muutus kättesaadavaks alates 40-aastastele. Foto: Mihkel Maripuu

Digiregistratuuri läbikukkumine algas juba möödunud nädalal, kui saadi aru, et vaktsineerimishuvilised on digiregistratuuri umbe jooksutanud ning ummiku tõttu pidid järjekorras ootama ka kõik need, kes soovisid eriarstile aega broneerida, teada saada Covid-19 testi vastust või näha oma vaktsineerimistõendit.

Esmaspäeva õhtul, kui avanes Covid-19 vaktsineerimisele registreerumine üle 16-aastastele, ootasid paljud pea viis tundi järjekorras, et end registreerida. Esmaspäeva õhtul ootas järjekorras 53 852 inimest. Eile avati telefoniliin, kus inimesed said samuti end vaktsineerimisele kirja panna, see aga ei hakanud üldse tööle. Järjekorras ootas üle 50 000 inimese.

«Palume vabandust nende kasutajate ees, kes peavad ühises järjekorras ootama teiste patsiendiportaali teenuste kasutamiseks,» teatas Covid-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer eile. Seer tunnistas, et lahendus, kus ooteruum asub patsiendiportaalis, mitte digiregistratuuri ees, ei ole õnnestunud. «See tundus hea variant, kuid praegu tagantjärele vaadates otsustaks teisiti,» lausus Seer.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles