Sõduri FM tuleb kolmapäeval kolmeks tunniks eetrisse

BNS
Copy

Õppuse Kevadtorm teavituskeskuse raadiomeeskond tuleb kolmapäeva keskpäeval umbes kolmeks tunniks eetrisse sõduriraadioga.

Sõduri FMi saab kuulata FM-laineala sagedusel 101,3 MHz ning veebis aadressil raadio.saundland.ee/sodur.

«Meil on plaan alustada kell 12 ning tõenäoliselt kestab saatepäev kolm tundi,» ütles raadiomeeskonna ülem lipnik Madis Hindre. «Kuulata saab nii tõsist juttu kui ka meelelahutust. Meie eesmärk on pakkuda Kevadtormil osalejatele – reservväelastele ja ajateenijatele – olulist ja ka huvitavat sisu.»

Kolmapäeval eetrisse minev sõduriraadio pole tema sõnul suunatud ainult kaitseväelastele, vaid võib-olla veel rohkem isegi tsiviilelanikele – neile, kes soovivad täpsemalt teada, millega kaitsevägi tegeleb või milline on sõdurielu. Eetrisse antakse olulist teavet ka sellest, kus liiguvad kaitseväe kolonnid või mida veel seoses õppustega tähele panna.

Saatepäeva jooksul saab kuulata intervjuud toetuse väejuhatuse logistikapataljoni ülema kolonelleitnant Tambet Mäega, kellega tuleb juttu Kevadtormi korraldamisest koroonapandeemia ajal, logistikapataljoni ees seisvatest väljakutsetest, aga ka arengutest kaitseväe varustuse ja relvastuse vallas.

Samuti mahub saatepäeva vestlusring Kevadtormil osalevate reservväelastega, kes kõrvutavad oma praegusi kogemusi ajateenistusega aastaid tagasi. Reporter-toimetaja Hindre sõnul saab võrrelda, mis oli enne ja mis on nüüd, kusjuures ühele saate külalistest on tänavune suurõppus üldse esimene kord kaitseväe vormi kanda.

Lisaks räägib raadiomeeskond Kevadtormil osalevatest liitlastest, kajastab logistikapataljoni operatsiooni Kloogal ning muud aktuaalset, mis õppuste raames võib toimuda.

Meelelahutuslikuma kallakuga saade on sõdurite kokakool. Kapral Martin Kutti juhtimisel kommenteerivad reservväelased kuivtoidupakkide sisu ning pakuvad ideid, kuidas sõdurite menüüd veelgi vaheldusrikkamaks muuta.

Saatepäevast ei puudu ka muusika, nagu see on igas korralikus raadiojaamas. Muusikalise programmi eest vastutab reamees Lennart Ruuda, kes lubas mängida sõdurieluga tihedamalt või ka kaudsemalt seonduvat muusikat ning rääkida sinna juurde ka asjakohast juttu.

Lipnik Hindre rõhutas, et saatepäeva peamine eesmärk on siiski õppida ja valmistuda järgmise aasta suurõppuseks Siil, kui on plaanis pikemalt eetris püsida. Kellel ei ole võimalust Sõduri FMi kuulata raadiost, saab saate eetrisse mineku ajal seda kuulata ka veebiaadressilt http://raadio.saundland.ee/sodur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles