INTERVJUU Uusberg tahab laval näha energiat

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Uku Uusberg ütleb, et teda inspireerib võimalus alustada tööd Tallinna Linnateatri inimestega. Järgmisel kahel aastal on teatri koduks Salme kultuurikeskus, sest vanalinnas ehitatakse Tallinna Linnateatrile uut suurt saali.               
Uku Uusberg ütleb, et teda inspireerib võimalus alustada tööd Tallinna Linnateatri inimestega. Järgmisel kahel aastal on teatri koduks Salme kultuurikeskus, sest vanalinnas ehitatakse Tallinna Linnateatrile uut suurt saali.               Foto: Sander Ilvest

Tallinna Linnateatri uue direktori Mihkel Kübara meeskonnas alustab 21. juunil teatri peanäitejuhina tööd Uku Uusberg.

Uku Uusbergi sõnul on Tallinna Linnateatri suurim autoriteetsus teatri näitetrupp. «Linnateatri trupis elab isikliku ande ja kogemuse kõrval kõrge töökultuur, see on Elmo Nüganeni ja Raivo Põldmaa pärand. See avaldub nii töösse suhtumises, maja ülesehituses kui ka teatriimesse uskumises,» märkis Uusberg. «Samuti on Tallinna Linnateatris alati aukohal psühholoogiline režissuur ja väga täpne näitlejatöö. Mul on au jätkata selle ilu edasist arendamist.»

Uku Uusberg, miks otsustasite kandideerida Tallinna Linnateatri peanäitejuhiks?

Mulle väga meeldib Tallinna Linnateater, siin töötavad inimesed, kellest paljud on elu jooksul saanud minu sõpradeks. Mulle on väga sümpaatsed ka inimesed, kes siin lava taga askeldavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles