Netikelmid petsid mehelt välja üle 80 000 euro (1)

BNS
Copy
Raha.
Raha. Foto: unsplash.com

Krüptorahasse investeerimisvõimalust pakkunud internetikelmid petsid mehelt välja üle 80 000 euro, lisaks jäid kaks inimest ilma kokku 5000 eurost.

Möödunud aasta detsembis leidis 67-aastane Youtube’ist unixbroker.com veebilehe reklaami ning liikus mööda veebiviidet edasi, kuhu jättis enda kontaktid, edastas Põhja prefektuur. Kauplemisplatvormi unixbroker.com maaklerid LÕID mehele ebaõige ettekujutuse tegelikest asjaoludest, aitasid tal avada kauplemisplatvormil konto.

Maaklerid tegid kontole esimese sissemakse suurusega 206 eurot, said kaugjuurdepääsu mehe arvutile ja telefonile AnyDesk programmide vahendusel, avasid tema nimelt krüptorahakotte ning erinevatel ettekäänetel õhutasid teda kandma krüptoraha vahendusfirma kaudu üle 80 302 eurot. Tegelikult mees enda raha välja võtta ei saa ning maaklerid nõuavad juurdemakseid erinevatel ettekäänetel. Kelmusega tekitatud kogukahju 80 508 eurot.

Teisel juhul sai 52-aastane naine kirja ettevõttelt PlusPlus Capital, millest teatati, et ta on nendelt laenu võtnud ja nüüd nõuab firma naiselt 3222 eurot. Naise sõnul tema sellest firmast laenu võtnud ei ole.

Märtsis tegi 79-aastane mees kasutajakonto kauplemisplatvormile NiroTrade ja kandis sinna raha. Mees tõmbas ka oma arvutisse programmi Anydesk ja kinnitas kõik tehingud enda PIN-koodidega. Kokku kandis mees üle 4330 eurot. Lisaks helistati mehele ja küsiti, kas ta soovis midagi osta 200 euro eest. Mees vastas eitavalt ja helistaja palus makse sulgemiseks sisestada PIN1 ja PIN2 kood. Tegelikkuses võeti mehe ühelt kontolt 750 eurot, teiselt 230 eurot, kolmandalt 800 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles