Valitsus toetas muusikakoolide eksamite lubamist siseruumides

Brita-Maria Alas
Copy
Pärnu muusikakooli saksofoniansambel kontserdil Pärnu kontserdimaja kammersaalis 7. detsembril, kui veel sai õpilastega fotosid teha.
Pärnu muusikakooli saksofoniansambel kontserdil Pärnu kontserdimaja kammersaalis 7. detsembril, kui veel sai õpilastega fotosid teha. Foto: Marge Lumisalu/Pärnu muusikakooli erakogu

Valitsus kiitis põhimõtteliselt heaks haridus- ja teadusminister Liina Kersna ettepaneku leevendada piiranguid huvihariduse valdkonnas, kus lubatakse järgmisest nädalast korraldada siseruumides eksameid ja konsultatsioone. Muudatus puudutab suuresti muusikakoole, mis peavad korraldama lõpu- ja sisseastumiseksameid.

«Nii konsultatsioonide kui ka eksamite ajal tuleb kindlasti järgida kõiki nakkusohutuse reegleid: kanda maske, hoida distantsi, korraldada õppetööd hajutatult, õhutada ruume – kõike selleks, et mitte anda koroonaviirusele võimalust meie hulgas levida,» ütles minister Kersna.

Siseruumides huviharidust läbi viies on kõigil vähemalt 12-aastastel osalejatel kohustus kanda maske. Maski ei pea kandma juhul, kui see pole tervislikel põhjustel, tegevuse iseloomu tõttu või muid olulisi põhjuseid arvestades võimalik.

Ettepanekut huvihariduse leevenduse osas toetas ka valitsust nõustav teadusnõukoda.

Valitsus tegi täna põhimõttelise otsuse ning plaanib vastava korralduse heaks kiita homme. Valitsuse kommunikatsioonibüroo avaldab korralduse ja selle seletuskirja kodulehel kriis.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles