Muuseumid ootavad pikisilmi pärandihoidlaid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Detektorist Eero Viira kontrollis üle proovišurfidest kaevatud mulla ja osa tulevasest ehitustandrist.   FOTO: Tairo Lutter
Detektorist Eero Viira kontrollis üle proovišurfidest kaevatud mulla ja osa tulevasest ehitustandrist. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Muinsuskaitseametnikud ja muuseumitöötajad tähistasid äsjast muuseumipäeva arheoloogiliste eeluuringute krundil, kuhu tulevikus kerkib üks kolmest Eesti muuseumide pärandihoidlast.

Eile kogunes Rae valda Lehmjale Kurekivi teele paarkümmend inimest, kes üht- või teistpidi muuseumivaldkonnaga seotud ning kes tahtsid näha tulevase pärandihoidla asukohta. Tööstushoonete taga on seal suur tükk vaba maad, mis kuulub kultuuriministeeriumile, ja just sinna muuseumide ühishoidlat plaanitaksegi.

Muinsuskaitseameti muuseumivaldkonna juhi Mirjam Rääbise sõnul hoidla rahastamisotsust veel pole, aga äsja lõppes arhitektuurivõistlus, kuhu laekus 22 tööd.

«Me pidime pärandihoidla asukohta valides lähtuma sellest, et krunt oleks piisavalt suur, sest hoone saab olema väga suur ja seal peab olema ka juurdeehituse võimalus. Tallinna kesklinnas oleks sellise platsi leidmine väga keeruline. Vaatasime eelkõige riigile kuuluvaid krunte ja see vastas lõpuks kõigile nõudmistele. See pole ka linnast eriti kaugel, umbes kaheksa kilomeetrit,» ütles Rääbis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles