Covid-19 tõendi saavad endale teha ka vaktsiinivastased (7)

Henry-Laur Allik
Copy
Andres Sutt sõnas, et tõendiga võib tekkida võimalus suurüritusi külastada, samuti oleks võimalik seda toitlustuses kasutada.
 
Andres Sutt sõnas, et tõendiga võib tekkida võimalus suurüritusi külastada, samuti oleks võimalik seda toitlustuses kasutada.  Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt (Reformierakond) ütleb, et Eesti loodud Covid-19 tõend ehk rahvakeeli vaktsiinipass tagab samad võimalused mitte ainult vaktsineerimise, vaid ka haiguse läbipõdemise ja Covid-19 negatiivse testitulemuse korral, et vältida nende inimeste diskrimineerimist, kes end vaktsineerida ei saa. Tõend loodetakse kasutusele võtta juunikuus, kui on valmis läbipõdemise ja negatiivse testitulemuse sertifikaadid.

Millises seisus on praegu Eesti Covid-19 tõend?

Kokkulepe on, et riigisisesest kasutusest räägime valitsuskabinetis 27. mail ja piiriülesest kasutusest 3. juunil. Mõistagi vaatame seda koos piirangute leevendamise tervikpaketiga ja kus seda kasutusele saaks võtta. Oleme juba kohtunud ja rääkinud ka eri sektorite esindajatega, et saada nende tagasisidet, milline oleks tõendi praktiline korraldus. Tervikuna aitab see suuresti valmistuda sügiseks, aga ka suuremateks ürituseks suvel.

Päris valmis Eesti lahendus veel ei ole?

Mõned arendused on veel teha, mai lõpuks peaks ilmselt ka negatiivse testi ja läbipõdemise elektrooniline sertifikaat valmis olema.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles