Pühapäevasel õunaõiepäeval avavad aknad Tähtvere kodukohvikud

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pühapäeval saab Tähtveres külastada erinevaid akna- ja hoovikohvikuid.
Pühapäeval saab Tähtveres külastada erinevaid akna- ja hoovikohvikuid. Foto: Laila Kaasik

Sel pühapäeval toimub Tähtvere linnaosas asumiseltsi korraldusel esimest korda õunaõiepäev, mille eesmärk on julgustada inimesi pärast pikki piiranguid taas kogukonnana tegutsema ning oma kultuuripärandist pakatava kodulinnaosaga tutvuma ja kaaslinlastele tutvustama.

Õunaõiepäeval avavad kümned tähtverelased piirangujärgsele ajale kohase ettevaatusega aknakohvikud, õue- ja väravamüügid. Tähtvere Seltsi korraldusel toimub ka fotojaht, kus on võimalik perega või sõpradega õuest õue jalutades tutvuda  Tähtvere Selts korraldab kevadist kogukonnapäeva esimest korda.

«Leidsime, et just nüüd, kui pandeemia on meid pikalt teineteisest lahus hoidnud, vajame kogukonnana üksteise õlatunnet rohkem, kui kunagi varem ning seetõttu otsustasimegi ammu mõttes mõlkunud idee teoks teha,» ütles juhatuse liige Ants Johanson. Ta lisas, et sündmusel tuleb arvestada Terviseameti soovitustega vajalikku distantsi hoida. Ta ütles, et rõõm, mida kümned õunaõiepäeva akna-, õue- ja väravamüüjad pakuvad, on see, mida inimesed praegu vajavad. 

Johansoni sõnul on Tähtvere Selts siiani kogunud kuulsust sügiseste õunaõuepäevadega, mida tänaseks juba viiel korral on septembrikuus korraldatud ning mida tänaseks juba osatakse oodata. «Aedlinnale omaselt liigub elu Tähtveres õite ja õunte ootuses ning me väga loodame, et seekordsest õunaõielisest algatusest saab tulevikus traditsioon, mis meie kogukonnale omaks ja oodatuks saab,» selgitas ta.

Tähtvere Õunaõiepäev algab kell 11.00 ning täpsema info kõigi aknakohvikute, õue- ja väravamüüjate kohta on leitav Tähtvere Seltsi kodulehelt aadressiga www.tähtvereselts.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles