Kevadtormil võistlevad suurtükiväelased ja miinipildurid

Copy
Ka eelmisel aastal toimus Kevadtorm piiratud mahus.
Ka eelmisel aastal toimus Kevadtorm piiratud mahus. Foto: Kaitsevägi

Õppuse Kevadtorm käigus peavad suurtükiväepataljon ning jalaväebrigaadi miinipildujapatarei sõbralikku võistlusmomendiga kaitselahingut. 

«Loodame, et saame toetada oma üksusi võimalikult palju, kuna oleme selleks palju harjutanud,» ütles suurtüki relvameeskonnaülem nooremseersant Agneliis Pilt, kelle sõnul on olukord seni üsna rahulik olnud ja meeskond on saanud ettevalmistusi teha.

Õppus Kevadtorm hakkab tuure koguma alates 24. maist, kui koostööharjutuste järel hakkavad toimuma suuremate üksuste vahelised õppelahingud. Kuid nii suurtükiväelased kui ka miinipildurid pigem ootavad põnevusega sellele järgnevat lahinglaskmiste faasi.

«Ootame, et saaksime seda sõjavärki teha. Kümme kuud ränka ja kõva tööd on tehtud, nüüd on justkui lõpueksam – Kevadtorm,» ütles miinipildujapatarei ülem nooremseersant Karel Kalson.

Õppuse Kevadtorm nädal aega kestvad lahinglaskmised algavad 31. mail. Selle hetkeni peavad tuletoetusüksused jätkama harjutusi «kuivalt», samal ajal vaidlevad mõlema üksuse ajateenijad naljaga pooleks, kelle relvaliik on parem. Suurtükiväepataljoni nooremseersant Agneliis Pilt väidab naerdes, et suurtükivägi. Miinipildurid vaidlevad loomulikult vastu.

Õppus Kevadtorm on kaitseväe suurim iga-aastane õppus, mille eesmärk on harjutada kaitseväe erinevate üksuste koostööd. Õppusel osalevad nii tegevväelased, ajateenijad, reservväelased kui ka liitlassõdurid. Tänavu osaleb õppusel Kevadtorm kokku pea 7000 kaitseväelast nii Eestist kui ka kaheksast välisriigist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles