FOTOD Ryanairi lennuk lahkus Valgevenest ja maandus õhtul Vilniuses. Opositsiooni teatel ei jätkanud lendu 6 inimest (18)

Copy

Ryanairi lennukil, mille Valgevene võimud pühapäeval jõuga Minskisse suunasid, lubati jätkata lendu Leedu suunas, teatas pühapäeval Euroopa Komisjon. Õhtul maandus lennuk Vilniuses. Kinnitamata andmetel ei jätkanud lendu kuus inimest.

Vilniuse lennujaama saabumisekraanil kinnitati lennuki maandumist.

«Suurepärane uudis kõigile, eriti pardal olnud inimeste peredele ja sõpradele,» kirjutas Twitteris transpordivolinik Adina Valean.

Volinik ei öelnud, kas lahkuda lubati kõigil pardal olnutel.

Eesti välisministeeriumist öeldi Postimehele, et teadaolevalt Eesti kodanikke lennukis ei olnud.

Valgevene võimud vahistasid opositsiooniaktivisti Raman Pratasevitši, kui algul Ateenast Vilniusse teel olnud lennuk jõuga Minskisse suunati.

Minski lennuväljal kuulutati, et lennuk pidi pommiähvarduse tõttu hädamaandumise tegema.

Leedu presidendi välispoliitikanõunik Asta Skaisgirytė ütles, et Valgevene kasutas tsiviilreisilennuki Minskisse suunamiseks muu hulgas kahte sõjalennukit – hävitajat MiG-29 ja helikopterit Mi-24.

Euroopa liidrid reageerisid raevukalt, nõudes Valgevenelt, et see lubaks kõigil reisijail lahkuda.

Uudisteagentuur Interfax vahendas õhtul Valgevene opositsiooni koordineerimisnõukogu liikme ja endise kultuuriministri Pavel Latuško informatsiooni, et kuus inimest, kelle seas neli Venemaa kodanikku, ei lennanud Minskist edasi Vilniusesse.

«Meie käsutuses oleva teabe kohaselt ei lennanud Minskist Vilniusesse kaks Valgevene ja neli Venemaa kodanikku,» seisis sotsiaalvõrgustikus Telegram avaldatud Latuško teates.

Latuško kirjutas enne seda, et tema andmetel ähvardati Ryanairi meeskonda relvadega.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles