Tänasest saab taas restoranis sees süüa ning kinos-teatris käia

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tänasest ei pea väliterrassil vihma käes sööma, vaid võib kuni kuuekesi restoranis või kohvikus sees einestada. 
Tänasest ei pea väliterrassil vihma käes sööma, vaid võib kuni kuuekesi restoranis või kohvikus sees einestada. Foto: Madis Veltman

Tänasest leeveneb hulk piiranguid toitlustus­ettevõtetele, kultuuriasutustele ja ka huviharidusele. Kui eelmisel nädalal said inimesed restoranis einestada külma ilma trotsides väliterrassil, siis nüüd võib heitliku ilma eest peitu pugeda ka söögikoha siseruumidesse.

Toitlustusasutustes kohapeal süües-juues tasub silmas pidada, et kehtib kuni 50-protsendilise täitumuse reegel. Lisaks tohib ühe laudkonna suurus olla kuni kuus inimest. Klientidele tuleb uksed sulgeda kell 22.

Tänasest saab taas kinos filme nautida ja teatrisaalis lavastusi vaadata. Muidugi ei tohi ruumitäitumus ületada 50 protsenti. Kindlaks määratud istekohtadega ruumides seatakse osavõtjate piirarvuks 200 inimest, kelle hulka ei arvestata esinejaid ja ürituse läbiviimisega seotud inimesi, kes külastajatega vahetult kokku ei puutu. Muuseumides ja näitusasutustes arvestatakse piirarvu koos ruumitäitumusega ühe saali kohta. Üritus peab lõppema hiljemalt kell 22.

Siseruumides liikumisel tuleb arvestada 2+2-reeglit, kanda maski, kohapeal tuleb kasutada desinfitseerimisvahendeid ning täita ürituse korraldaja juhiseid koroonaviiruse leviku vältimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles