Esimene eesti naine käis maailma katusel

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Mägironija Krisli Melesk tänavusel ekspeditsioonil Džomolungmal. Ehkki foto on tehtud ilusa ilmaga, tuli kõikidel ekspeditsioonidel rinda pista väga keerukate ilmaolude ja lisaks ka koroonaviirusega.
Mägironija Krisli Melesk tänavusel ekspeditsioonil Džomolungmal. Ehkki foto on tehtud ilusa ilmaga, tuli kõikidel ekspeditsioonidel rinda pista väga keerukate ilmaolude ja lisaks ka koroonaviirusega. Foto: Terray Sylvester

Mägironija ja maailmarändur Krisli Melesk tegi Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul viis minutit pärast kella kuut teoks ühe oma elu suurtest unistustest: ta tõusis maailma kõrgeima mäe, 8848,86-meetrise Džomolungma tippu.

Seal veetis 35-aastane pealinnast pärit naine oma sõnul mitukümmend minutit, nautides hetki ja hingematvalt ilusaid vaateid.

«Ilm oli ilus. Nii et olime pea kolmveerand tundi tipus,» rääkis Krisli Melesk eile pärastlõunal Postimehele juba neljandast (C4) mäelaagrist, kus ta valmistus soojas telgis puhates järgmisteks mäest alla tuleku etappideks. Tagasi baaslaagrisse peaks Melesk koos Madison Mountaineeringu ekspeditsioonigrupiga jõudma mõne päeva pärast.

Kodumaal tekkis huvilistel väike segadus, kui hakati rehkendama, mis kell täpselt siis eestlane ikkagi, süda ootusärevusest põksumas, tippu jõudis. Tänapäevane tehnika pakkus üht aega, nende grupi juht Garret Madison avaldas ametlikul kodulehel teise ja Krisli Melesk ise kolmanda. Jääme siis seekord päevakangelase versiooni juurde. Ta ütles: «Ma fotodelt vaatasin, et kuskil 9.20 kohaliku aja järgi. Okei, no me olime enne tipus kui ta [Garret Madison] ise. Nii et olime pea kolmveerand tundi tipus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles