Tallinn ei luba linna territooriumile uusi karjääre

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Viljandi maantee ääres Raudalus asub linnale kuuluv metsaga kaetud kinnistu, kus üks arendaja tahab liivakarjääri avada.
Viljandi maantee ääres Raudalus asub linnale kuuluv metsaga kaetud kinnistu, kus üks arendaja tahab liivakarjääri avada. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnavolikogu keskkonnakomisjon otsustas, et ei toeta uute kaevanduste avamist ei Nõmme linnaosas ega ka kuskil mujal Tallinnas.

Linnavolikogu esimehe Tiit Teriku sõnul on viimasel ajal suurenenud surve kohalikele omavalitsustele maavara kaevandamislubade ja uuringulubade kooskõlastamiseks. «Kaevandustegevusest tulenev müra ja tolm võivad häirida kohalikke elanikke, samuti võib kaevandamine ohtu seada põhjavee kvaliteedi ning rohealad koos kaitsealuste liikidega,» ütles Terik riigi keskkonnaametile saadetud kirjas.

Linnavolikogu keskkonnakomisjon arutas Tallinna linna territooriumil asuvate karjääride ja kaevanduste hetkeolukorda ja tulevikuperspektiive oma 10. mai koosolekul. Arutelu ajendiks oli ühe ettevõtte uuringuloa taotlus Nõmmel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles