Legendaarne metsavaras vaidles põdrapea üle riigikohtuni

Ülle Harju
, reporter
Copy
Aivo Visnapuu aidast leitud pooleldi nülitud põdrapea. 
Aivo Visnapuu aidast leitud pooleldi nülitud põdrapea. Foto: toimik

Omaaegne legendaarne metsavaras kaotas verise põdrapea ümber keerelnud kohtuvaidluse ja peab keskkonnaametile maksma üle 5000 euro, mille kättesaamise suhtes amet aga erilisi lootusi ei hellita.

«Põdrapea tõi mulle tuttav Igor Lätist!» vaidles Võrumaa mees Aivo Visnapuu (49) teda salaküttimises süüdistanud keskkonnainspektoritele vastu, kaevates riigikohtuni välja (kaebust ei võetud menetlusse).

Kolmapäeval jõustunud Tartu ringkonnakohtu otsusega sai Visnapuu karistada täie rauaga, sest «Tema suhtumine õiguskaitseorganitesse on sedavõrd lugupidamatu, enda tegevust on ta nõus analüüsima vaid juhul, kui tema vastu kogutud tõendid on ümberlükkamatud».

«Sisuliselt mõisteti mind süüdi kodus toidu omamise pärast! Nende arust oli mul liiga palju süüa kodus!» kommenteeris Aivo Visnapuu Postimehele, lisades krõbedaid märkusi inspektorite aadressil.

«Asi sai alguse vihjest, et Aivo Visnapuu olevat Võrumaal Rõuge vallas Nursi kandis ebaseaduslikult karu lasknud,» rääkis keskkonnaameti järelevalveosakonna Võrumaa büroo juhataja Ardi Lepp krimiloost, mille toimik on kakssada lehekülge paks. «Kuna teate edastas usaldusväärne isik, siis otsustasime kontrollima minna.» Kohtult läbiotsimisloa saanud, suundus Visnapuu elamisse 2019. aasta 13. septembril kaheksa keskkonna- ja politseiinspektorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles