President Kaljulaid läheb riigivisiidile Austriasse (2)

Copy
Kaljulaid tervitas Austria president Alexander Van der Bellenit Eestis 2018. aastal
Kaljulaid tervitas Austria president Alexander Van der Bellenit Eestis 2018. aastal Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix Baltics

President Kersti Kaljulaid suundub täna riigivisiidile Austriasse, et suurendada kahe riigi koostööd, eriti digi-ja rohepöörde teemadel ning tähistada diplomaatiliste suhete aastasada. Riigipead saadab ka esinduslik äridelegatsioon targa transpordi ja logistika valdkondadest.

«Riigivisiit keskendub suuresti digi-ja rohepöörde teemadele,» sõnas presidendi välisnõunik Lauri Kuusing ja lisas, et Eesti on digipöörde suuresti läbi viinud ja jagab oma kogemusi nüüd ka teiste riikidega. «Austria on omakorda kliimaambitsioonide ja rohepöörde vallas üks Euroopa Liidu eesrindlikumaid riike. Oma teadmiseid ja kogemusi ühendades saame koos pakkuda tarku ja jätkusuutlikke lahendusi. Seetõttu on ka paljudel Eesti ettevõtetel huvi Austria turu ja sealsete koostööpartnerite vastu,» selgitas ta.

Eesti riigipead saadab riigivisiidil ametlik delegatsioon, kuhu kuuluvad ka ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ja riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson. Lisaks on visiidil kaasas 11-liikmeline äridelegatsioon, kuhu kuuluvad ettevõtted targa transpordi ja logistika valdkondadest.

Riigipea kohtub visiidi käigus Austria presidendi Alexander Van der Belleniga, rahvusnõukogu president Wolfgang Sobotkaga, liidukantsler Sebastian Kurziga ning Viini linnapea Michael Ludwigiga.

Visiidi ajal toimub riigipeade osalusel ka Eesti-Austria majandusfoorum. President külastab ettevõtet Heinzel Group Holding, mille kontserni kuulub ka Eesti haavapuitmassi tehas Estonian Cell ning vähiravimeid tootvat ettevõtet Boehringer Ingelheim.

Neljapäeva hommikul toimub president Kaljulaidi ja president Van der Belleni debatt, mida modereerib Euroopa Komisjoni esindaja Austrias Martin Selmayr. Debati teemaks on Euroopa väljakutsed peale pandeemiat. Neljapäeval toimuvat debatti saab YouTubes vaadata Eesti aja järgi kell 11.45. 

Riigivisiit on kahe riigi omavahelise suhtlemise kõige pidulikum vorm. Aastas teeb president reeglina kuni paar riigivisiiti ja võõrustab teist sama palju.

Tagasi kodumaale jõuab riigipea neljapäeva hilisõhtul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles