Laanet: Kevadtormi muutunud formaadi tõttu midagi kriitilist tegemata ei jää

Brita-Maria Alas
Copy
Kaitseminister Laanet väisas õppust Kevadtorm
Kaitseminister Laanet väisas õppust Kevadtorm Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseminister Kalle Laanet kohtus eile keskpolügoonil õppusel Kevadtorm osalevate kaitseväelaste ning liitlassõduritega, et saada toimuvast ülevaade. Ühtlasi ei jää tema sõnul olenemata Kevadtormi muutunud formaadist midagi olulist tegemata. 

Kevadtormi põhieesmärk on anda hinnang väljaõppetsüklit lõpetavatele üksustele ning seda on võimalik teha ka sellel aastal, märkis Laanet. «Õppuste läbiviimine on heidutuse tähtis osa ning näitab võimalikule agressorile, et me panustame ka keerulises olukorras väljaõppesse,» ütles ta.

Kaitseväejuhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sirel tegi Laanetile ülevaate selleaastase Kevadtormi sisust ning maastikul saatis Laanetit Kevadtormi planeerija kolonelleitnant Roosnurm.

«Kevadtorm on koostöö ülim näide, kus kohtuvad ajateenijad, tegev- ja reservväelased ning liitlased, et kaitsta Eesti riiki,» sõnas minister.

Laanet kohtus õppusel ka liitlasüksustega, kes annavad õppusele tuntava strateegilise mõõtme – varasemast suurem on sel aastal liitlaste tankide osalus, eelmiste aastatega samaväärselt võtavad õppusest osa ründe-, luure- ja transpordihelikopterid, esimest korda osalevad õppusel viienda põlvkonna hävitajad F-35, ning viiakse läbi UK maa-õhk tüüpi rakettide Hellfire laskmised, traditsiooniliselt osaleb Kevadtormil Poola rannikukaitseüksus.

Lisaks kohtus Laanet 1. jalaväebrigaadi ülema kolonel Vahur Karusega, 22. jalaväepataljoni ülema kolonelleitnant Tõnis Vauga ja 2. jalaväebrigaadi ülema kolonel Tarmo Metsaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles