Politsei tänas Emajõkke veerenud mehe elupäästjat

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa tänas elupäästjat Steni Delta trepistiku juures.
Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa tänas elupäästjat Steni Delta trepistiku juures. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa kohtus eile kesklinnas Emajõe kaldal noore mehega, kes eelmisel nädalal ööl vastu laupäeva päästis seal Tartu ülikooli Delta õppehoone juures vette veerenud ning uppumisohtu sattunud purupurjus eakaaslase elu.

«Ütlesime õnnetuspaigal Stenile elupäästmise eest aitäh,» vahendas politsei Lõuna prefektuuri Facebooki leht.

Võrumaalt pärit Sten ei soovinud oma perekonnanime avaldada. Mees märkis, et abivajajat märgates ei kõhelnud ta hetkekski, vaid kiirustas kohe appi.

«Ei tundnud ma seda, et vesi oleks olnud külm või märg,» rääkis Sten. «Adrenaliin oli sekundiga laes ja ainus mõte oli, et pean selle inimese sealt veest välja saama. Kuna mu vanaisa oli päästja, siis tean, kuidas sellises konditsioonis inimesele võib vette sattununa saatuslikuks saada iga sekund.»

Sten ei osanud täpselt hinnata, kui kaua tal elupäästeoperatsioon aega võis võtta, kuid ta nentis, et kõik käis kiirelt. «Kui kaldani jõudsime, oli suur rahvahulk meil ümber ja kuigi suur osa neist tegeles olukorra detailse ülesfilmimisega, leidus õnneks neidki abivalmis inimesi, kes aitasid nii hättasattunu kui ka minu pervest üles. Ka politsei ja meedikud olid juba kohal ning saime abivajaja neile üle anda,» kirjeldas Sten juhtunut. Tal on siiralt hea meel, et päästetu õnnetusest eluga välja tuli.

Politsei tänas ka tol saatuslikul ööl Stenile ja tema päästetud mehele appi tormanud ning külmas vees madistanud Kristit, kes eile küll politseijaoskonna juhi patsutust ja tänu vastu võtta ei saanud. Tänutäheks hättasattunu päästmise eest saadeti ka talle politseimeene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles