Valgevene ajakirjanik: meile ähvardatakse kuul pähe lasta

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Ajakirjanik ei ole kriminaal, teatab plakat Valgevene opositsiooni toetuseks eile Poola pealinnas Varssavis meelt avaldanud meeleavaldaja käes. 
Ajakirjanik ei ole kriminaal, teatab plakat Valgevene opositsiooni toetuseks eile Poola pealinnas Varssavis meelt avaldanud meeleavaldaja käes. Foto: Aleksander Kalka/zumapress.com/scanpix

Pühapäeval Valgevene võimude poolt vahistatud Raman Pratasevitši 22-aastase Varssavis resideeriva kolleegi Stsjapan Putsila sõnul võib Aljaksandr Lukašenka režiim võtta järgmisena sihikule tema koos kaaslastega.

Intervjuus uudisteagentuurile AFP ütles Putsila, et tema ja ta kolleegid on viimastel päevadel saanud üha rohkem surmaähvardusi. Putsila lõi koos Pratasevitšiga Telegrami kanali Nexta, mille vahendusel nad aitasid meeleavaldajatel organiseeruda.

«Me oleme saanud sadu sõnumeid, kus öeldakse, et Ramanil vedas, et ta vahistati, ning et meile lastakse kuul pähe ja meie Varssavi kontor lastakse õhku,» kirjeldas Putsila praegust olukorda, tõotades, et nad jätkavad võitlust vaba Valgevene eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles