Meditsiinitöötajate pai-kampaania on kogunud üle poole miljoni euro

BNS
Copy
Meditsiinitöötaja. Foto on illustreeriv.
Meditsiinitöötaja. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Õdesid ja hooldustöötajaid tunnustav ning tänav pai-algatus on ligi kahe kuu jooksul kogunud 3416 erasiku ja ettevõtte toel 564 015 eurot.

Esimesed pai-kaardid antakse üle esmaspäeval, mil ühtlasi avalikustatakse kaardi maksumus, kujundus ja kasutusvõimalused. Algatus tuli avalikkuse ette 7. aprillil, kui üle saja eraisiku ja ettevõtte teatasid üleriigilisest kampaaniast. Kampaania eesmärk oli koguda raha Eesti õdede ja hooldustöötajate toetuseks, mida nad saaksid kasutada tarbimiseks siseturismi-, meelelahutus- ja kultuurisektoris.

Pai-algatuse suurimad annetajad on seni olnud Tarmo Silla ja Allar Niinepuu asutatud Eesti finantstehnoloogiaettevõte IuteCredit ning eraisik Olav Miil, kes loovutasid toetuseks 50 000 eurot.

Confido meditsiinikeskuse omanikud Tarmo Laanetu ja Kadi Lambot lisasid kampaania toeks koos kõigi Confido töötajatega 30 000 eurot. Teised suuremad annetajad on olnud lisaks Skype asutaja Ahti Heinla ja suurettevõtja Kristjan Rahu, LHV Pank ja ettevõtjate Anti Kalle ning Are Altrajaga seotud äriühingud Fifaa, Jalajälg ja Sportland. Kokku on kampaaniat toetanud 169 ettevõtet ja 3247 eraisikut, neist 1239 tegi annetuse Telia annetustelefonide kaudu.

Pai-kaartide jagamine algab juunis ning neid saab kasutada siseturismi-, meelelahutus- ja kultuurisektoris kuni aasta lõpuni.

Annetuste tegemiseks on avatud Coop Pangas Sihtasutus Kuressaare Haigla Toetusfond arveldusarve ning lisaks on koostöös Teliaga avatud annetustelefonid.

PAI algatajad tutvustavad kampaania edasist kulgu esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles