Doonorid kutsuvad Postimehe abil inimesi verd loovutama

Copy
Veredoonorlus.
Veredoonorlus. Foto: Sille Annuk

Doonorluse edendamisega tegelev MTÜ Kulter meenutab Postimehe abil püsidoonoritele võimalust turvaliselt verd loovutada ning kutsub uusi inimesi doonorite kogukonnaga liituma.

«Palume oma sotsiaalreklaamikampaanias inimestel teha üks suur heategu ning vastu pakume võimalust kuuluda heategijate kogukonda, kus esmakordseid doonoreid ootab ees juba üle 30 000 inimese,» selgitas Kulteri juhatuse esimees Ülo Lomp.

Püsidoonoritel võimaldab sotsiaalreklaamikampaania Postimees.ee-s vaid ühe klikiga teada saada, kas nende veregrupi verevaru on parasjagu piisav ning registreerida end sobivas kohas vereloovutusele. Uued doonorid leiavad samast koheselt info selle kohta, kus ja kuidas on võimalik verd turvaliselt loovutada.

«Paljud inimesed tunnevad keerulisel ajal vajadust ühiskonda aidata ning doonorlus annab lisaks abivajajate toetamisele palju head energiat doonoritele endile,» ütles Lomp. «Oleme Postimehele tänulikud meie sotsiaalkampaania toetamise eest, sest vereloovutust toetades ilmutab Postimees tänuväärset ühiskondlikku vastutustunnet,» lisas ta.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla Verekeskuse juhatajale Ave Lellepile teeb rõõmu kauaaegsete koostööpartnerite Ülo Lombi ja Hannes Rummu algatus koostöös Postimehega, mis loodetavasti toob juurde uusi doonoreid ning kasvatab püsidoonorite kogukonda Eestis.

«Selleks, et meie haiglates saaks jätkuda erinevate haigustega patsientide ravimine on kriitilise tähtsusega stabiilsete verevarude olemasolu. Doonorile on vereloovutus igati turvaline ka COVID-19 levikuperioodil,» ütles Lellep.

2020. aastal oli Eestis 29 927 doonorit, kes ühtekokku loovutasid 52 282 veredoosi. Infot vereloovutuse võimaluste kohta leiate aadressilt www.verekeskus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles