Soome piirangud suretavad Eesti reisiärisid

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Restoraniettevõtja ja Olde Hansa omanik Auri Hakomaa nendib, et Soome küll ei ole ära keelanud soomlaste Eestisse tulekut, kuid hoiatuse sõnastuses on palju sellist, mis jätab inimestele mulje, et Eestisse tulek on ohtlik.
Restoraniettevõtja ja Olde Hansa omanik Auri Hakomaa nendib, et Soome küll ei ole ära keelanud soomlaste Eestisse tulekut, kuid hoiatuse sõnastuses on palju sellist, mis jätab inimestele mulje, et Eestisse tulek on ohtlik. Foto: Madis Veltman

Eesti võitleb töörände taastumise eest, kuid turismi lubamise asjus ootab alandlikult Soome otsust.

Olde Hansa restorani terrassil valitseb kevadine idüll: salvei ja teised vürtsitaimed lõhnavad kastikestes, varblased säutsuvad, keskaegses rõivastuses teenindajad libisevad hääletult läbi päikesepaiste. Kuid terrass on varasel keskpäevatunnil täiesti klienditühi ja omanik Auri Hakomaa ei taha keset seda vaakumit eriti hea meelega poseerida. «Vist tulevadki Soome turistid,» jääb ta korraga justkui elavnenult piki Viru tänavat passima. Ent hetk hiljem nendib resigneerunumalt: «Ei, kui räägib eesti keelt.» Olde Hansa klientidest moodustavad teisel koroona-aastal 90 protsenti teistest rahvustest Eesti elanikud.

Kaks kolmandikku reisiärisid: olukord on halvenenud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles