EKTL: Milremi tehing tagab juurdepääsu maailma kaitsetööstuse turule

BNS
Copy
Milrem Roboticsi tuletõrjerobot
Milrem Roboticsi tuletõrjerobot Foto: Milrem Robotics

Eesti Kaitsetööstuse Liidu (EKTL) tegevjuhi Tarmo Ränisoo sõnul annab sakslaste suurinvesteering Milrem Roboticsisse Eesti kaitsetööstusele parema juurdepääsu rahvusvahelisele kaitsetööstuse turule.

Esmaspäeval teatas robootika- ning autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics, et Saksamaa peamine lahingutankide ja -süsteemide tootja Krauss-Maffei Wegmann (KMW) omandab ettevõttes 24,9-protsendise osaluse.

Ränisoo sõnul võimaldab Milrem Roboticsi samm kaasata strateegilise investorina Saksa päritolu kaitsetööstuskontsern KMW riigile ühe Euroopa olulise kaitsetööstuse tuleviku võimearenduse tuua Eestisse ja integreerida Eesti kaitsetööstust orgaaniliselt Euroopa kaitsetööstusesse ja tuua Eesti Euroopa kaitsevõime kriitiliste kompetentside asukohamaana kaardile.

Milrem Roboticsi samm kaasata strateegilise investorina Saksa päritolu kaitsetööstuskontsern KMW annab tema sõnul võimaluse integreerida Eesti kaitsetööstust orgaaniliselt Euroopa kaitsetööstusesse ja tuua Eesti Euroopa kaitsevõime kriitiliste kompetentside asukohamaana kaardile.

«Sellest ei võida mitte ainult Milrem, vaid kogu kodumine kaitsetööstus. Läbi Milremi tekib ka paljudel teistel liidu ettevõtetel parem juurdepääs rahvusvahelisele kaitsetööstuse turule ja klientidele, nagu seda juba ilmekalt on demonstreerinud Euroopa kaitsetööstuse arendamise programmi raames käivitatud maismaa robootika arendusprogramm iMUGS,» märkis Ränisoo.

Eesti Kaitsetööstuse Liit loodi 2009. aasta veebruaris ja see koondab üle saja ettevõtte, mis hõlmavad kõiki olulisi kaitsetööstuse valdkondi, ja kelle lähimaks koostööpartneriks on kaitseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles