Riigikogu andis kolmandal lugemisel lisaraha ülikoolidele

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Peeter Langovits

Eelmise aasta lõpus andis riigikogu haridusministeeriumile ootamatult 2,3 miljonit eurot lisaraha. Lõviosa summast läheb Tallinna Tehnikaülikooli õppehoonete ehitusse.

Mullu detsembris tekkis pentsik olukord, kui riigikogu rahanduskomisjoni soovitusel otsustati riigieelarve kolmandal lugemisel anda haridus- ja teadusministeeriumile 2 330 842 eurot lisaraha. Ministeerium täiendavate vahendite eraldamist ei taotlenud, kuid võttis raha vastu. Mille arvelt reservid tekkisid, pole teada.

Raha kasutusotstarbe selgitamiseks saatis haridusministeeriumi kantsler Janar Holm detsembris arupärimise rahanduskomisjoni esimehele Sven Sesterile.

Suurema osa 2 330 842 eurost ehk 1 250 000 eurot saab Riigikogu otsuse alusel Tallinna Tehnikaülikool tegevustoetuseks ja 75 000 eurot Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakool. Ülejäänud miljoni euro osas pole ministeeriumis veel otsuseid langetatud, kuid see jagatakse projektitaotluste alusel haridusasutustele, haridusseltsidele ja MTÜdele lähiajal.

Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik ütles, et sai lisarahast teadlikuks jaanuari alguses. Taotlus raha saamiseks oli ministeeriumile esitatud aga juba varem, sest ülikooli hooned vajavad investeeringuid.

«Meil on praegu pooleli üks suurehitus – kuuenda õppekorpuse ehitus. Renoveerimisel on ka viies korpus, seal läheb kindlasti seda raha vaja,» sõnas Keevallik. Eraldatud raha abil valmib kuues korpus 2013. suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles