Veebikonstaabel: lapsel peab olema võimalus ka eraeluks

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Ehkki ajad muutuvad, jäävad suuremad probleemid samaks: koolikius, raskused õppetöös, ebasobiv tähelepanu täiskasvanutelt või keerulised suhted lapsevanemaga. Pildil veebikonstaabel Maarja Punak.
Ehkki ajad muutuvad, jäävad suuremad probleemid samaks: koolikius, raskused õppetöös, ebasobiv tähelepanu täiskasvanutelt või keerulised suhted lapsevanemaga. Pildil veebikonstaabel Maarja Punak. Foto: Sille Annuk

Kümme aastat tegutsenud veebikonstaablitel on rõõm lastekaitsepäeval tõdeda, et tänapäeva noored on väga nutikad sotsiaalmeediatarbijad, kuid vähese elukogemuse tõttu satuvad nad siiski olukordadesse, millega omal jõul toime ei tule. Just sellistes situatsioonides tulevadki appi internetipolitseinikud ehk veebikonstaablid, kes nõu ja jõuga hakkavad lahkhelisid harutama või murekoormat leevendama.

Pikka aega veebikonstaabli ametit pidanud PPA kommunikatsioonibüroo politseikapten Maarja Punak tunnistab täna ausalt, et tunneb end vahel paraja kuiviku või «vana kännuna», sest noorte kõnepruugi lahtikodeerimine muutub ajaga aina keerulisemaks.

«Tundub, et varsti on vaja nooremaid veebikonstaableid, sest noored suhtlevad nii noortepäraselt. Lisaks tuleb uusi sotsiaalmeediakanaleid pidevalt juurde ja nende katsetamine ja endale selgeks tegemine on paras proovikivi,» selgitas Punak oma tööga paratamatult kaasnevaid kõrvalnähte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles