Galerii Heinz Valk ja Tiit Made rääkisid 30 aasta tagused sündmused Prantsuse Lütseumi õpilastele mõistetavamaks

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy

Tallinna Prantsuse Lütsemis tunnustas peaminister Kaja Kallas kahte teenekat vabaduse eest seisnud avaliku elu tegelasi, kelle lapselapsed õpivad selles koolis. Need olid Heinz Valk ja Tiit Made kes 30 aastat tagasi hääletasid Ülemnõukogus Eesti riikliku iseseisvumise taastamise eest, kuid kes mõlemad olid oma tegude ja kõnedega ühiskonnas laialt tuntud juba enne seda.

Prantsuse Lütseumi direktori Peter Pedaku arvates valis peaminister nende kooli välja ka sellepärast, et oli ise seal õppinud, kui sama koolihoones asus 7.Keskkool. Pedaku sõnul valmistati koolõpilaste kohtumist veteranpoliitikutega ette, lastes vastata küsimusele, millega seonduvad neile 19.- ja 20.august 1991.a? Üllatav oli direktori meelest, et esimene märksõna oli muusika ehk tolleagsed laulud mis on üle aegade püsima jäänud. Need on ka öölaulupeod, kuid kindlasti on väga tuntud Alo Matiiseni isamaalised laulud.

Enne kohtumist koguti kokku küsimused, mida taheti külalistele esitada. Need sorteeriti ja valiti välja ports, millele võis jõuda tunni jooksul vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles