Lasnamäe pole rahul Omniva pakutava postiteenusega

BNS
Copy
Omniva pakid pakiautomaati. Pildil Kuller pakiga.
Omniva pakid pakiautomaati. Pildil Kuller pakiga. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Lasnamäe linnaosavalitsus pöördus Omniva poole sooviga tõsta postiteenuse kättesaadavust Tallinna suurimas linnaosas, sest postkontorite ja pakiautomaatide vähesus ei vasta linnavõimu hinnangul linnaosa tihedale asustusele ega taga postiteenuse turvalist kasutamist.

«Lasnamäe on Tallinna suurim linnaosa, kus elab ligi 120 000 inimest. See on piirkond, mis teenindab ka paljusid Pirita linnaosa ja Ida-Harjumaa valdade elanikke: siin käiakse koolis, lasteaias, kaubanduskeskuses, sportimas, vaba aega veetmas,» sõnas Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Sveti sõnul on paljud lasnamäelased viimase aasta jooksul kurtnud muret kehva pärast ning nüüd pöördus linnaosavalitsus Omniva poole, et leida olukorrale lahendus.

Lasnamäel asub kaks postkontorit, millest üks on Omniva peakontor, lisaks veel neli postipunkti, üks pakiväljastuspunkt ja 28 postiautomaati. Samal ajal on terves Tallinna linnas kaksteist postkontorit. Tartus, mis on rahvaarvu poolest Lasnamäega võrreldav, töötab viis postkontorit ning neist kolm on üksteisest 1,5 kilomeetri kaugusel.

«Elanike arvu silmas pidades põhjustab postkontorite, pakiautomaatide ning postipunktide vähesus mitte ainult ebameeldivaid, vaid koroonaviiruse ohjeldamise seisukohalt lausa ohtlikult pikki järjekordi ja riivab inimeste õiglustunnet,» kurtis Svet. 

2020. aasta kevadel suleti Lasnamäe Pae turu postkontor, kuid siis andis Omniva mõista, et sinna tuleb postiautomaat. Kuid selle asemel tehti postipunkt, mis ei muuda teenust inimestele kättesaadavamaks. Seepärast soovib linnaosavalitsus, et riigifirma paigaldaks Pae turule postiautomaadi ja leiaks võimaluse avada Lasnamäel veel üks postkontor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles