GALERII ⟩ Afganistanis langetati Eesti lipp (9)

Copy

Eile langetas Eesti kontingent Afganistani pealinnas Kabulis asuva Resolute Support missiooni peakorteri ees Eesti lipu, märkides sellega Eesti üksuse peatset lahkumist riigist.

Kontingendi vanem tänas missiooni lõpetavaid sõdureid nende professionaalsuse eest. «Lipu langetamine on kurb hetk, see tähistab millegi lõppu, kuid tähendab ka uue peatüki algust. Koos sisse, koos välja,» ütles kontingendi ülem kolonelleitnant Vladislav Belov pressiteate vahendusel. 

Eesti on üks väheseid NATO riike, mis on järjepidevalt osalenud Afganistanis välisoperatsioonidel alates 2003. aastast. Aastatel 2003-2014 osalesid Eesti kaitseväelased operatsioonil ISAF (International Security Assistance Force) ja aastast 2015 operatsioonil Resolute Support. 18 aasta jooksul osales missiooniüksuste koosseisus Afganistanis rohkem kui 2900 teenistujat.

Afganistanis langes teenistusülesannete täitmisel üheksa Eesti kaitseväelast ja said vigastada mitmed sõdurid, kes väärivad austust ja mäletamist.

Rivistusel osalenud rühma ja toetuselemendi liikmetele anti üle ka rahvusvahelised sõjalised teenetemärgid (NATO Non-Article 5 missiooni medalid), tunnustamaks Eesti kaitseväelaste osalust operatsioonil Resolute Support.

Eesti kaitseväelasi tunnustas ka Resolute Support missiooni ülem kindral Scott Miller. Kindral Miller tõi esile Eesti pikaajalist panust Afganistani missiooni, avaldas austust vigastada saanud ja langenud sõduritele ning tänas Eesti kontingenti teenistusülesannete pühendunult täitmise eest.

Eesti kaitseväe Afganistani viimase kontingendi viimane tseremoonia lõppes missiooni juhtkonna ja kontingendi ühispildistamisega.

Lähemate nädalate jooksul alustavad oma teekonda koju kõik Afganistanis Resolute Support missioonil teenivad Eesti kaitseväelased. Lisaks jalaväerühmale, rahvuslikule toetuselemendile ning staabiohvitserile lõpetavad missiooni ka seal teenivad sõjaväepolitseinikud ja meedikud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles