INTERVJUU Yasmyn: lihtsalt teen, mis mulle meeldib

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Jõud on sees: Yasmyni iidolid on muu hulgas ka Erykah Badu ja Lauryn Hill. Nende mõjusid kuuleb ka uuelt plaadilt.
Jõud on sees: Yasmyni iidolid on muu hulgas ka Erykah Badu ja Lauryn Hill. Nende mõjusid kuuleb ka uuelt plaadilt. Foto: Marleen Muhuste

Ikka on hea, kui ilmub muusikat, mille pärast pole vaja häbi tunda.

Yasmyni (passis Sinencia Jasmine Kass) teine, suurte tähtedega omanimeline täispikk plaat on just selline. See on mingis mõttes vanamoodsam kui tema varasem looming ja vaatab ka sinna R’n’B-kuldaja, 90ndate suunas: Erykah Badu, Lauryn Hill jne. Aga mitte ainult. See ei ole kindlasti nostalgiatripp ja tegelikult polnud ta neil 90ndatel veel õigupoolest sündinudki. Sündis ta täpselt kümnendi lõpus, 10. detsembril 1999.

Eelmist täispikka albumit «SlowFall» (2019) salvestas ta osaliselt ka LAs, plaadifirma TIKS märgi all 26. mail ilmunud «YASMYN» on tehtud Tallinnas või kuivõrd saab ühe kohaga siduda tänapäevast hiphoppi, kus produtsendid ja koostöötajad on igal pool üle gloobuse. Ka Yasmyni plaadil on produtsente nii Eestist kui ka USAst. Kaasa arvatud ta oma vend, samuti tähelepanuväärne artist Mick Moon. Yasmyni tädi on muide Carmen Kass ja isa üks 90ndate ikoone Joel DeLuna. Kariibi vaibi on ka Yasmyni muusikas ja laulumaneeris. Otsustasime intervjuud tehes, et sinatame.

Seda plaati võib küll nimetada kunstiliseks hüppeks. Kaua sa seda tegid?

Umbes täpselt aasta. Minu jaoks on see pigem pikem aeg. Varasem muusika on mul alati palju vähem aega võtnud. Aga sellepärast kõlabki ehk küpsemalt ja täielikumana. Kuidagi lõplikumalt. Oli aega tegeleda. Kasvõi sellepärast, et oli Covid ja kõik oli enam-vähem kinni. Kui albumi kirjutamise protsess toimus, mõtlesin, et nii nõme, et nii palju aega läheb ja mul pole üldse motivatsiooni, aga nüüd saan aru, et see oli tegelikult väga hea.

Su karjäär pole veel kuigi kaua kestnud, mõned aastad, ja suurema osa sellest on olnud Covid ja sellega kaasnev.

Samas see andis aega. Enne Covidit ma alati survestasin ennast, et pean olema stuudios ja pean midagi uut looma ja tööd tegema. Ja peangi. Aga eelmine aasta andis selleski mõttes aega, et lihtsalt olla ja puhata ja mitte kiirustada. Võib-olla sellepärast ongi see plaat nii palju parem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles