Karude elujärg on lõunanaabrite karuottidest etem

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Lääne-Virumaal Räitsveres jäi jahimees Villu Alatsei metssigade söödaplatsi rajakaamerasse hiljuti ühe nädalavahetusega seitse eri karu. Üks kiskjatest leidis suisa mahti poseerida.
Lääne-Virumaal Räitsveres jäi jahimees Villu Alatsei metssigade söödaplatsi rajakaamerasse hiljuti ühe nädalavahetusega seitse eri karu. Üks kiskjatest leidis suisa mahti poseerida. Foto: Villu Alatsei rajakaamera

Tavapärasel marsruudil reisijaid vedanud Lääne-Viru maakonnaliini bussijuht silmas eelmisel nädalal Haljala vallas Ilumäelt Koljaku poole sõites metsa vahel ootamatult viie pojaga emakaru. Mees oli keeletu – sellist vaatepilti ei kohta Eestis sageli.

Sõnum jõudis lähedal Lahemaa rahvuspargis elava loodusetundja ja jahimehe Peeter Hussari kõrvu. Ta rääkis, et kui näiteks kolme pojaga emakaru võib-olla enam ohoo-efekti ei tekita, siis kuueliikmeline karupere on väga suur haruldus. «Kaks-kolm tundub selline tavapärane,» tähendas Hussar ja lisas, et neljaliikmelist seltskonda nähti eelmisel aastal sealsamas Võsu ümbruses. Kohalikud on trehvanud tuttavat karupere omi asju ajamas tänavugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles