Tallinn ei vallanda korruptsioonikahtlusega töötajat

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Politsei otsis kolmapäeval läbi Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti ruumid.
Politsei otsis kolmapäeval läbi Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti ruumid. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal ilmsiks tulnud arvatavas korruptsioonijuhtumis kahtlustatav töötaja jätkab uurimise ajal tööd keskkonna- ja kommunaalametis, linnavalitsus viimistleb samal ajal järjekordset korruptsioonivastaste meetmete eelnõu.

Keskkriminaalpolitsei otsis kolmapäeval läbi Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti ruumid ja kuulas üle ameti juhtkonna. Põhjuseks on kahtlused, kas kolme aasta tagune riigihange viidi läbi seaduslikult. Hange oli seotud Tallinna tänavate hooldusremondiga ning selle maht oli 26 miljonit eurot.

«Loodame, et sel nädalal avalikuks saanud uurimine seoses riigihangete seaduse võimaliku rikkumisega keskkonna- ja kommunaalametis jõuab võimalikult kiiresti tulemuseni. Linn teeb politsei ja prokuratuuriga koostööd ja ka meie soov on nii kiiresti kui võimalik selgus saada. Keskkonna- ja kommunaalameti osas vaatab linna sisekontrolöri teenistus esmalt üle, kas kõik eelmise aasta lõpus ametile korruptsiooni ennetamise osas antud soovitused on rakendatud ning hindab riigihangetega seonduva valdkonna sisekontrollisüsteemi. Tuleb märkida, et riigihanked on nii seadusandlikul tasandil kui ka linna tasandil hästi põhjalikult reguleeritud valdkond,» ütles linnapea Mihhail Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles